Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с тоците

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с тоците

Добър ден , Колеги !! Аз имам един много странен проблем със тоците ... Когато колата е запалена и нищо вътре не пуснато (фарове , касетофон , вентилатор и т.н.) и замеря колко зарежда динамото = 14.02 до 14.12 , но в момента в който натоваря системата (пускам фарове , касетофон , халогени и вентилатора на 2ра степен) колата угасва а подам ли газ прекъсва една такава ... Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво му е решението . Другият ми въпрос е дали динамото не е за рециклиране (четки и там подобни работи) Поздрави !!!

Замериго при товар.

Comment

Според мен е динамо ...
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
        Според мен е динамо ...
        Ми ако е алтернатор?
        Мерене му е майката.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от kvargov Покажи съобщение
          Добър ден , Колеги !! Аз имам един много странен проблем със тоците ... Когато колата е запалена и нищо вътре не пуснато (фарове , касетофон , вентилатор и т.н.) и замеря колко зарежда динамото = 14.02 до 14.12 , но в момента в който натоваря системата (пускам фарове , касетофон , халогени и вентилатора на 2ра степен) колата угасва а подам ли газ прекъсва една такава ... Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и какво му е решението . Другият ми въпрос е дали динамото не е за рециклиране (четки и там подобни работи) Поздрави !!!
          Като запалиш колата оборотите на двигателя адекватни ли са!? Принципно като се затормози двигателя от алтернатора климатик и тн "моторчето" за ниските обороти трябва да коригира... Като напускаш всичко що е консуматори колко пада напрежението?! Акумулатора на колко време е!?
          sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

замерих

Колеги замерих го при на натварена система , но меря на акумулатора (че до динамото ми трябва канал) и ми да дава показания 13,67 (празен ход) до 13,80 (когато му се подаде газ до 3000обр.) , но не може да достигне даже и 14.00 V . Какво ще кажете сега ?

---------- Post added at 11:32 ---------- Previous post was at 11:28 ----------

Колега Акумулатора ми е чисто нов на 2 месеца. Ако не подавам газ , а съм включил всички консуматори колата изгасва , когато пък подавам газ едвам вдига обороти и прекъсва (на вкл. консуматори) . При нормални обороти 900/1000 без пуснат консуматор няма ядове , но пусна ли само фаровите (на къси) и оборотите взимат да играят около 1мин. и след малко влизат в ритъм , но пусна ли и вентилатора и музиката и колата "сгава" веднага ...

Comment

При тая схема, с регулатора директно на динамото е така. Динамото си работи правилно.
              Като го натовариш и двигателя спира.
              Това може да е от клеясало стъпково моторче за празен ход.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Клеясало стъп. моторче

Съмняваме да е проблем със стъпковото моторче защото вътре колата ми става със светло музика дори и в движение , някъде се губи волтажа на тока според мен , но си нямам и на идея къде или от какво се случва ...

Comment

Съмняваме да е проблем със стъпковото моторче защото вътре колата ми става със светло музика дори и в движение , някъде се губи волтажа на тока според мен , но си нямам и на идея къде или от какво се случва ...
                  Като се запали колата и се пуснат фарове и тн колко е вътре в купето напрежението?! В запалката примерно!?
                  sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Щом като и в движение го прави, то тогава или са четки или ремък. Може и динамото да е дало тотална щета!
                    Иначе, тия неща не се "случват", а стават!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                    X